6 Kako se riješiti loših navika, ovisnosti?

Škola Emocionalne STabilnosti nastavlja rad.

Današnja tema je rješavanje loših navika i ovisnosti.

Način na koji se možete riješiti loših navika je očistiti emocije povezane s time. Emocija konfuznosti, očaja, bezizlaznosti iz situacije, besmislenosti života,  nas vodi k autodestrukciji, samouništenju putem cigareta, droge, previše/premalo hrane ili nekih drugih postupaka koji nam donose samo loše posljedice. Vjerojatno , za nas, postoje opravdani razlozi za to. Međutim, posljedice su besmislene. Samouništenje zbog nezadovoljstva sobom je na neki način logična, ali potpuno besmislena radnja.

Kako se riješiti potrebe za time?

Upravo čišćenjem emocija koje nas dovode do tog postupka.

Potrebno je osvijestiti da imamo pravo na emocije, kakve god bile, ali postupci koji proizlaze iz tih emocija nemaju veze s time. Te loše emocije su potisnute još ranije u životu, a ova situacija je samo okidač. Loša situacija u kojoj te emocije , strahovi izlaze iz podsvijesti i djeluju tako da imamo potrebu za samouništavanjem.

Da bismo to spriječili, potrebno je očistiti potisnutu emociju koja je glavni uzrok. Ekhart Tole to emocionalno tijelo zove “tijelo boli”. To tijelo ima svoj način djelovanja i prikupljanja loših emocija, a nastalo je u našem djetinjstvu, možemo uvjetno reći lošim našim reakcijama na izazove koji su bili postavljeni pred nas.

Način na koji možete raditi s tim i takvim emocijama možete saznati u nedjelju, 20. studenog 2016, u 18 sati, u ulici Antunovac 27, prostorijama Adhare, centra za ayurvedu i iscjeljenje.

Voditelj radionice je Ivan Modrušan, slijepi energoterapeut, koji vam na svima razumljiv način objasni kako se nositi s neugodnim emocijama i kako ih riješiti te na taj način spriječiti postupke samouništenja koji nastaju različitim ovisnostima.

Na jednostavan način možete naučiti prepoznavati emocije i način uklanjanja. Emocije su vrlo ljepljiva stavka i treba djelovati na njih vrlo pažljivo da se ponovno ne zalijepe. Obično se zalijepe za neke situacije. Kad naučite raditi s njima, i situacije se uklone iz naše podsvijesti.

Posljedice su, osim nestanka situacija i emocija, osjećaj lakoće, mira, sigurnosti, stabilnosti i sličnih poželjnih osjećaja koje ranije nije bilo u tolikoj mjeri.

Naučite donositi odluke iza kojih stojite u potpunosti i koje su za vas najpoželjnije.

Naučite prepoznavati emocije i situacije koje za vas mogu značiti okidanje starih emocija i to kako ih ukloniti.

Poboljšate prvenstveno svoj odnos prema sebi, a pritom i odnos prema svima drugima.

Potreba za ovisnostima postaje sve manja jer nema osjećaja koji su okidali traženje rješenja na za vas nepovoljan način.

Svaka radionica u nizu obrađuje posebnu temu. Teme su neovisne, i svatko dođe na onu temu koja vas interesira.

Na radionicama svatko rješava svoj problem kojeg uopće ne mora niti natuknuti, a kamoli naglašavati niti izgovoriti. Jedino što se obično govori je jačina emocije prije i poslije čišćenja. To služi isključivo za vlastitu kontrolu radi spoznaje o količini čišćenja emocije. Naime, neke emocije je potrebno čistiti nekoliko puta. Najčešći uzrok tome je povezanost te emocije s drugima emocijama i nespremnost za čišćenje. Za to je potrebno samo malo više strpljenja.

Nema negativnih posljedica zbog ovakvog rada, samo se poslije nekog vremena javljaju stariji potisnuti osjećaji. Tada se ponovi isti postupak i sve je riješeno.

Preporučen dobrovoljni prilog je 150 kuna po radionici.

Nije potrebno ništa zapisivati jer se sva uputstva nalaze na stranici www.ivanmodrusan.com/blog. Za svaku dodatnu obavijest možete poslati pitanje na modrusan.ivan@gmail.com . Rado ću vam odgovoriti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *