Spodvala: briga

Briga djeluje na slezenu i blokira ulazak prana energije.

Što je briga?

Najjednostavniji primjer za brigu je slijedeći: majka pošalje djecu na izlet i brine o tome što će se dogoditi. Isto tako, napravimo posao na radnom mjestu i dolazimo kući te brinemo da li će to biti dobro.

Briga izgleda pozitivno: kakva bi ja majka bila kad ne bi brinula? Kakav bi ja radnik bio kad ne bi brinuo o poslu. Međutim, briga je sotonska podvala.

Ovdje moramo razlikovati brigu i skrb. Skrb je kad vodimo računa o tome da li će svi u kući imati jesti, da li će biti toplo, kada kupiti odjeću i slično. To je skrb i potreba svakoga tko ima obitelj.

Zašto je briga negativna?

Ima nekoliko razloga zašto je briga negativna. Jedan je da ne vjerujemo sebi da smo napravili sve onako kako smo trebali..

Drugi je potreba za kontrolom kako bi kontrolirali i ono što ne možemo: tijek stvari. Moglo bi se reći i na način da ne vjerujemo Bogu da će on na pravilan način to riješiti i moramo kontrolirati. Potreba za kontrolom ne dolazi od potrebe za redom već od strahom od kaosa. Pošto je potreba za kontrolom negativna jer dolazi iz straha, to jest negativnog pola, tako je i briga koju ta potreba inicijalizira negativna. Nemamo povjerenja u svijet i zato taj svijet, a to je prana energija, blokiran ući kroz našu slezenu.

Kako riješiti brigu?

Može se riješiti tako da umjesto brige prema nekome , kojom šaljemo negativnu energiju, šaljemo blagoslov. To je lijepo rečeno, ali je teško izvedivo jer puno toga je u domeni podsvijesti.

Bolji način je čistiti potisnute osjećaje i traume koje nas vode k povećanju brige i nesigurnosti  u sebe i svijet oko sebe. Briga je nastala na nepovjerenju,  a nešto je prouzročilo to nepovjerenje.

Neko iskustvo iz prošlosti u kojem je neka trauma izigranog povjerenja. Najteže u svemu je pronaći taj osjećaj i tu situaciju koja je osnovna za stvaranje brige. Poslije toga se lako čisti. Moj način saznavanja prave situacije je pustiti osobu da priča. Sama priča koja dolazi iz osobe donosi i puno toga što osoba nije svjesno htjela izreći, a što se može saznati između redaka. To se može primijetiti po načinu govora, neverbalnim gestama, uzdasima, naglašavanjima riječi, ponavljanjima riječi, poštapalicama i slično. Sve to daje sliku pristupa te osobe prema svojem problemu.

Zašto je briga spodvala (sotonska podvala)?

Zato jer djeluje prilično nevino, čak potrebno, a pravi veliku štetu u opskrbi prana energijom koja ulazi u tijelo preko slezene. Sve takve stvari su spodvale jer djeluju protiv nas, našeg integriteta, našeg razvoja i naše cjelokupne energije.

Kako očistiti potisnute osjećaje?

O tome možete više saznati u Školi Emocionalne STabilnosti (6) Koja će vjerojatno početi  9. listopada 2016. O točnom početku i mjestu održavanja ću pisati na ovom mjestu.

Više o svemu možete saznati na www.ivanmodrusan.com u blogu gdje se nalaze razni tekstovi.

Za detaljnije informacije možete pisati na modrusan.ivan@gmail.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *