Simptomi


Tijekom svoje prakse, radio sam na brojnim simptomima kod klijenata.

Ovdje ćete pronaći one najčešće s kojima se susrećem, a za koje imam učinkovite tretmane koji su se već pokazali djelotvornima u praksi.

Pregledajte simptome ispod i vidite da li se pronalazite u nekom od njih. Dalje je jednostavno:

 1. Pronađite svoj glavni simptom na popisu
 2. Odaberite glavni simptom klikom na njega
 3. Naknadno možete dopisati dodatne simptome
 4. Dogovaramo vrijeme tretmana
 5. Riješavamo problem
  Topot logo

  Trajno Otpuštanje Potisnutih Osjećaja i Trauma

  Klikom na simptom otvara se kratki opis

  Bilo koja trauma nastala kao posljedica nasilja u sebi ima nasilje. Ono se iskazuje na različite strane, u različitim prigodama, obično onda kad nam je najmanje potrebno.

  Uz traume se vežemo ako imamo kakav otpor prema činu nasilja. Taj otpor je obično u obliku osjećaja mržnje, bijesa ili sličnog zbog počinjenog djela nasilja. Time, pošto su ti osjećaji ljepila, lijepimo samo nasilje u sebi i ono se izražava na različite načine.

  Jednostavnije rečeno, kad smo imali nasilnog roditelja, zamrzili smo to nasilje i time ga zalijepili u sebi. Poslije je to izlazilo u obliku izbora partnera/partnerice, odnosa prema njima, odgoj djece i slično. Dakle, nasilje i dalje u nama živi.

  Osloboditi ga možemo tako da ga otpustimo, odlijepimo iz sebe.

  Obično poslije toga dolazi veliko olakšanje jer osjećaj nasilja sam po sebi, iako se ne vidi, ima veliku težinu.

  Otpuštanjem posljedica nasilja dobijamo veliku količinu životne energije koju možemo koristiti za svoje zdravlje i druge životne potrebe.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Problemi u vezi, braku često u osnovi imaju potisnute osjećaje. Te osjećaje smo donijeli iz svoje prve obitelji u odnosima s ocem i majkom. Rješavajući te situacije, rješavamo i sadašnje uzroke problema, čistimo odnose koji postaju primjerni.

  Ovo je moj glavni simptom!
  U osnovi su počeci bolesti i bolova u emocijama, odnosno u emocionalnim blokadama. Čišćenjem blokada postižemo iscjeljivanje. I službena medicina sve više uviđa povezanost uzroka i simptoma bolesti s emocionalnim i psihičkim stanjem.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Osjećaji koji se pojavljuju prije početka ovisnosti i loših navika, a nastavljaju se i za vrijeme toga su: osjećaj nemoći, neučinkovitosti, suvišnosti, manje vrijednosti, nerazumijevanja, odbačenosti, nezamjećivanja od drugih osoba i slični. Pronalaskom osnovnog osjećaja, uzroka ovisnosti, i čišćenjem istoga povećavaju se mogućnosti prestanka ovisnosti bilo koje vrste: hrana, novac, alkohol, droga i slično.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Stres je prilično složena kategorija koju naš organizam sam teško rješava. Višedisciplinarnim pristupom: otpuštanje potisnutih osjećaja, masaža, vježbe koncentracije, vježbe čišćenja suvišnih misli, energetske vježbe mogu gotovo u potpunosti ukloniti ovaj problem.

  Posebno je to važno za menadžere koji su svakodnevno izloženi djelovanju raznih pritisaka jer se mogu naučiti kako im se u budućnosti suprotstaviti i rješavati ih na licu mjesta.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Specifikacija današnjeg posla je česti timski rad. Ako postoji u nekome od osoba u timu otpor prema tome, cijeli tim je manje učinkovit.

  Uklanjanjem otpora postiže se usklađivanje potreba i mogućnosti i optimizacija potrebnog vremena. Sama optimizacija se provodi timski i multidisciplinarno.

  Na taj način se uvećava efikasnost timskog rada i zadovoljstvo svakog člana tima.

   

  Ovo je moj glavni simptom!
  Sportsko takmičenje u sebi nosi određene pritiske. Često su to pritisci potisnutih osjećaja. Svjedoci smo kraha nekih osoba i ekipa pod tim pritiskom.

  Uklanjanjem potisnutih osjećaja otvaramo takmičenje isključivo kao igru i uklanjamo prepreke ka većim rezultatima.

  Trema i strah pred velikim protivnikom gotovo nestaju i rezultati se povećavaju rapidno.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Slabe organizacijske sposobnosti su posljedica potisnutih osjećaja i strahova. Čišćenjem podiže se samopouzdanje i prepreke nestaju.

  Kompletna moć organiziranja se podiže na višu razinu i postaje efikasnija, preciznija i dugotrajnija.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Česte nesreće su posljedica teških misli, a s time i teških osjećaja. Uklanjanjem osjećaja, uklanjaju se i misli. Pozitivne misli privlače pozitivna rješenja.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Bilo koje teške emocije se mogu vrlo brzo, učinkovito i trajno očistiti tako da više ne djeluju. Oslobađa se i prostor i energija za pozitivne emocije i uspjeh.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Kad smo u sukobu sa samim sobom, imamo dojam da je sve protiv nas. Svi su nam krivi za neuspjeh.

  Čišćenjem potisnutih osjećaja koje se nalaze u podlozi ovog dojma oslobađamo se ogromnog tereta i dobivamo volju za stvaranje, život i novi početak.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Podloga su osnovni osjećaji kao: ja nisam dovoljno dobar/dobra, meni to ne treba, tko bi to meni dao, ja to ne zaslužujem i slično.

  Rješavanje tih uzroka povećava se samopouzdanje.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Strahovi i fobije su svakodnevnica u našem životu. Rješavajući ih iz podsvijesti, mičemo prepreke i blokade te oslobađamo višak energije za kreativnost.

  Često je i razlog straha upravo potajna želja da se to dogodi. Zvuči nelogično, ali rješavajući tu želju, može se u vrlo kratkom roku uvidjeti da se strah izuzetno smanjio.

  Ovo je moj glavni simptom!
  U osnovi ovog problema je odnos s roditeljima, najčešće majkom. Problem je malo složeniji i zahtijeva multidisciplinarni pristup. Poslije čišćenja, nalazimo posao i novca imamo u dovoljnim količinama.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Osjećaj nedovoljnosti, nestabilnosti, nesigurnosti, stalnom potrebom za prikupljanjem sve više sredstava jer nam nikad nije dovoljno je uzrok ovome problemu.

  Uklanjanjem uzroka, rješavamo u stabilnost i zadovoljstvo postignutim.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Osobno nezadovoljstvo je uzrok potrebe za kritiziranjem drugih. Uklanjanjem uzroka, postajemo zadovoljniji u životu.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Čišćenjem osjećaja samoće, usamljenosti, nedovoljnosti, odbačenosti, manje vrijednosti i sličnih uklanjamo ovaj problem.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Osjećaj ljutnje na sebe je daleko češći nego što bi pomislili u prvi mah. Vjerojatno je jedan od uzroka i odgoj u obitelji, ali i još neki utjecaji.

  Taj osjećaj koči vlastiti razvoj i potrebno ga je ukloniti. Uklanjanjem postajemo opušteniji, mirniji i sigurniji u sebe. To primijeti i okolina.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Često je ovaj osjećaj povezan s vlastitom netolerancijom prema sebi. Dakle, ne možemo nešto probaviti o sebi pa nam to smeta na drugima.

  Ta je netolerancija obično u crijevima i na neki način privlači osobe prema kojima smo netolerantni.

  Čišćenjem tog osjećaja postajemo zadovoljniji sobom i tolerantniji prema drugima.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Alergije se obično pojavljuju na koži, dišnim putevima ili probavi. Dakle, prema dijelovima našeg tijela koji su u kontaktu s okolinom.

  U osnovi problema je strah da bi nam ta okolina naškodila. Rješavanjem straha, uz koji se obično zalijepe i neki kao strah od povrede, bolesti, zaraze i slični.
  Postajemo otporniji prema alergenima i sigurniji u sebe.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Pri tome mislim na pritiske koji su nastali za ili neposredno poslije rođenja. Naše tijelo pamti i ti nas pritisci prate cijeli život.

  Stvaraju nam probleme gdje nam je to najmanje potrebno. Čišćenjem uzroka, oslobađamo se problema i postajemo svjesniji tog dijela tijela koji je bio pod pritiskom.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Povećana sklonost infekcijama se događa zbog smanjene učinkovitosti imunološkog sustava.

  Stres, briga, strah, mržnja i druge emocije su osnovni uzroci pada imunološkog sustava. Rješavanjem tih emocija vrlo brzo podižemo spremnost imunološkog sustava za obranu i poboljšano iscjeljivanje tekućih zdravstvenih problema.

  Autoimunološke bolesti nastaju i zbog konflikta sa samim sobom. To se vidi i po konfliktima s okolinom.

  Čišćenjem tih konflikata, otvaramo energetski uvjet za brzo zacjeljivanje određene tegobe.

  Ovo je moj glavni simptom!
  U osnovi u našem načinu razmišljanja velika osjećajnost i nije tako veliki problem.  Međutim, taj problem dolazi iz negativnog osjećaja da nas netko ili nešto može povrijediti.

  Čišćenjem tog obrasca, mičemo preosjetljivost i sklonost emocionalnim povredama.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Ogorčenje je duboka i dugotrajna ljutnja koja se često pokazuje kroz žučnu vrećicu.

  Rješavanjem ove emocije, olakšavamo si život jer se ogorčenje često odnosi na nešto što je bilo i nema veze sa sadašnjom situacijom.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Inače je strah od novog često prisutan. Čini mi se da je uzrok i inercija. Iako nam nije dobro u ovoj situaciji i s ovim problemom, barem znamo da imamo taj problem.

  Tko zna kakav će problem biti slijedeći ako se odlučimo na novi korak? To su vrlo česta razmišljanja pogotovo onih koji imaju probleme s kukovima.

  Čišćenjem straha omogućavamo kukovima energetsku podlogu za uklanjanje simptoma boli i povrede.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Često se ne ograničavamo na kontrolu onoga što nam je zadatak kontrolirati, već želimo kontrolirati i prostor, vrijeme, druge osobe, tuđe situacije, tuđe vrijeme i slično.

  Zbog toga je čest simptom bolovi u koljenu. Uklanjanjem potrebe za kontrolom jednostavno učinimo sve što mi možemo dati i prepuštamo drugim osobama, vremenu, prostoru, da to riješi.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Vrlo čest osjećaj koji je, kad se malo analizira, često nepotreban.

  Čišćenjem shvaćamo koliko je težine imao taj osjećaj i koliko je još privlačio ostale negativne osjećaje.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Sram i stid su česti osjećaji koji nastaju zbog nesigurnosti u sebe.

  Čišćenjem osjećaja nesigurnosti, rijetko se pojavljuju i povećava se samopouzdanje.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Iako obično vjerujemo da su poslovni uspjesi, a u ovom slučaju samo neuspjesi, posljedica vanjskih faktora, čest je slučaj da su upravo emocionalne blokade u nama prouzročile neuspjeh.

  Teško je na ovako kratkom mjestu objasniti povezanost između osobnih emocija i uspjeha, ali se događa da se rješavanjem unutarnjih blokada vrlo često rješavaju i blokade u poslu, a ne samo u poslu, i u obitelji, vezi i svugdje drugdje.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Emocije, nasilje, blokade, traume su najčešći uzrok problema u seksu.

  Rješavajući uzroke, povećavamo užitak i same osobe, kao i partnera.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Strah od novih osoba koje bi nas mogle povrijediti su čest uzrok ovome.

  Uklanjanjem oslobađa se prostor za sigurnost, opuštenost, ljubaznost, komunikativnost i još štošta.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Kad se nađemo u problemima i teško prihvaćamo vlastitu situaciju, često posežemo za stimulansima bilo koje vrste.

  Rješavanjem emocija koje su uzrok ovom stanju dobije se nova kvaliteta života i volja za rješavanjem svih problema.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Strah od autoriteta i potkazivanja, podkradanja ili izdaje su često uzroci ovih problema.

  Uklanjanjem se poboljšavaju međusobni odnosi i učinkovitost u organizaciji.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Emocije kao što su: “nisam dovoljno dobar/dobra da me netko voli, tko bi me volio ovakvog?” i slični, uzrok su emocionalnim problemima.

  Uklanjanjem se izuzetno dobro podiže kvaliteta emocionalnog života.

  Ovo je moj glavni simptom!
  To je često slučaj kod studenata. Čišćenjem emocija koje stoje u podlozi, počinje se razvijati interes za polaganje ispita i postiže se uspjeh.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Obično ide preko odnosa s nekim od roditelja, ali i vlastitoj vrijednosti.

  Rješavanjem toga se povećava mogućnost dobivanja posla.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Obično počiva na osjećaju manje vrijednosti i tremi.

  Uklanjanjem ovih osjećaja povećava se sigurnost u javnom nastupu i osjećaj samopouzdanja.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Nemir, teško opuštanje misli, nesigurnost, potreba kontrole neki su od uzroka problema sa spavanjem.

  Svaki slučaj je poseban i uklanjanjem uzroka u emocijama, rješava se cijeli problem.

  Povećava se sigurnost, samopouzdanje i kontrola nad nepotrebnim mislima.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Uzrok je povjerenje u sebe i svoj posao, misiju.

  Rješavanje ovih i sličnih emocionalnih blokada podstiče pažnju na ovdje i sada.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Uzrok je povjerenje u sebe i svoj posao, misiju.

  Rješavanje ovih i sličnih emocionalnih blokada podstiče pažnju na ovdje i sada.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Odnos prema sebi, svom tijelu i hrani je u osnovi uzroka ovih problema.

  Rješavanje tih emocija i odnosa, rješava se potreba za ovako radikalnim izražavanjem odnosa prema sebi i tijelu.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Složena situacija od niza emocionalnih uzroka potiče nas na umrtvljenje svih postupaka, potreba, funkcija i slično.

  Depresija se periodično javlja gotovo kod svakoga. Oni koji se ne mogu izvući trebaju emocionalnu pomoć.

  Ovo je moj glavni simptom!
  Strah smanjenje vrijednosti, od budućnosti i slični strahovi su uzročnici ovakvog straha, a posljedica je bojazan da nismo dovoljno dobri kako bi priskrbili dovoljno sredstava za svakodnevne potrebe.

  Ovo je moj glavni simptom!