SLOBODNA VOLJA

!!Slobodna volja

Svakome od nas je dana slobodna volja. Da li netko misli da mu/joj je dao Bog, Svemir ili Priroda, to ov!dje nije bitno. Bitno je da imamo tu slobodnu volju i da je možemo koristiti.

Slobodna volja je moć

Svojom slobodnom voljom možemo odlučivati. Odluke donosimo kako bi nam bilo bolje. Poslije dobre odluke, bolje nam je. Dakle, slobodna volja ima moć da odlukom bude nama sve bolje i bolje. Normalno, i lošije – ovisi samo o nama.

Slobodnu volju žele kontrolirati

U djetinjstvu slobodnu volju kontroliraju roditelji, kasnije škola, pa društvo, pa posao, pa partner/partnerica, pa država, pa mediji, pa susjedi, pa rodbina. Očito je velika potreba kontrolirati slobodnu volju. O nama ovisi da li ćemo to dopustiti. Kako? Pa imamo slobodnu volju odlučivanja!!!

Slobodna volja ima doseg

Naša slobodna volja doseže samo do tuđe slobodne volje. Čim pokušava preći i kontrolirati tuđu slobodnu volju, odmah je to nasilje. U tom smislu svatko od nas ima pravo na svoju slobodnu volju. Davajući to pravo drugima, dajemo ga i sebi. Nije to uvjetovanost slobodnoj volji već samo značajka. Kad to znamo, lakše raspolažemo svojom voljom.

Slobodna volja je uvjetovana

Uvjetovana je vjerovanjem, predrasudama, mišljenjem, strahovima, traumama.

Svatko od nas cijeli život razvija svoje vjerovanje  i tu svatko ima slobodnu volju vjerovati, odnosno davati nečemu vrijednost, a drugome ne.

Isto tako naše predrasude kontroliraju slobodnu volju. Ako saznamo da je u nekom kvartu opasno hodati po noći, usprkos mogućnosti slobodnog odlučivanja, često odlučimo ne ići tamo. Možemo i odlučiti ići i ne vjerovati da se to nas tiče što neki rade nešto neugodno. Tada nas neće niti primijetiti ako mi ne primjećujemo njih. Jednostavno prođemo u nekoj drugoj dimenziji. Ako nas je uhvatio strah, onda se spustimo na njihovu dimenziju i oni nas primijete.

Ovdje vidimo da strah ne djeluje samo na slobodnu volju, već i na samu realizaciju.

Kad je strah aktivan, često smo napeti. Ta napetost znači da smo u niskoj frekvenciji i da privlačimo situacije i ljude koji u nama pobuđuju strah.

Osoba koja se boji pasa pobuđuje u psu da je napadne i to se često događa.

I sam sam osjetio tako nešto. Već sam to opisao u jednom tekstu „Osjećati se kao pas“ ali ću to ovdje ukratko ponoviti.

Došao sam do zaključka da osoba koja se boji pasa na neki način pretvara svoju auru, energetsko područje oko tijela, u puno iglica sličnih ježu. Sa strahom postajemo jež i na neki način napadamo psa.

Inače psi vide našu auru i u njoj i vide naše odluke. Kad vidi neku osobu kao ježa, osjeća se napadnutim i time što napada tu osobu,j pas se brani.

Isto je s bilo kojim strahom ili nelagodom. Napravimo takvu auru koja privlači negativan ishod.

Po ovome vidimo kako strahovi, ali i druge neugodne emocije djeluju na našu slobodnu volju. Posebno je to snažno kod potisnutih osjećaja koje smo dobili u djetinjstvu i sada se nalaze u podsvijesti te izlaze na svijesni nivo preko okidača.

Na ovaj način vidimo da imamo slobodnu volju sve dok se ne pojavi okidač. To je nešto što je jače od nas i ponašamo se iracionalno.

Ti okidači se nalaze u svakodnevnom životu i svakodnevno, u bilo kojim odlukama, utječu na našu slobodnu volju.

Okidač može biti neka riječ, analogija, osjećaj, situacija, osoba, vremenski uvjet, misao, asocijacija i slično. U trenutku postajemo drugačiji i nemamo slobodnu volju.

Kako to riješiti?

Čišćenjem emocije straha iz podsvijesti, čišćenjem okidača koji nas svakodnevno bombardiraju, čišćenje odnosa prema ljudima, situacijama iz prošlosti koje u nama pobuđuju neugodne osjećaje, čišćenje situacija kad smo bili tužni, nesigurni, usamljeni, odbačeni, bijesni, kad smo plakali, osjetili nervozu, vikali bez potrebe ili jednostavno osjećali neku emocionalnu tegobu.

Kakvo je čišćenje?

Čišćenje koje kod mene možete napraviti je jednostavno putem razgovora. Čisti se iz podsvijesti tako da neugoda jednostavno se transformira i više ne djeluje. Transformira se u nešto što naša podsvijest više ne primjećuje, ali i druge osobe tako da se to ne može na ovaj način prenijeti drugome.

Pošto naša podsvijest, kroz emocije, pamti svaku situaciju, pogotovo neugodnu, lako je doći u mislima do te situacije. Možda je u tom trenutku malo neugodno jer se prisjećamo neugodnosti u cijeloj situaciji, ali je utješno jer je to zadnji put da se osjeti takav intenzitet neugode. Već poslije čišćenja prvog sloja se osjeti veliko olakšanje. Kod nekoga se to očisti iz prvi put, a nekome je potrebno nekoliko čišćenja. Kao i pećnica u kojoj pečete kolače. Neka se očisti odmah, a nekoj treba nekoliko pranja.

Koje su najčešće emocije koje treba čistiti?

Bilo koja vrsta tuge, ljutnje, bijesa, mržnje, nesigurnosti, bilo koji neugodni odnos s partnerom, roditeljima, djecom, na poslu, bilo koji strah od bilo čega, bilo koja fobija od zatvorenog prostora, otvorenog prostora, visine, dubine, budućnosti, strah od uspjeha, neuspjeha, bilo koji osjećaj krivice, stid, sram, neugoda, nelagoda, netrpeljivost, tjeskoba, depresija, nesigurnost, osjećaj manje vrijednosti, osjećaj odbačenosti, osjećaj nemira, bilo koji pritisak u tijelu ( često u grudima, srcu, ali i drugim dijelovima tijela) bolovi u tijelu koji se ne mogu očistiti konvencionalnim načinom i svaka druga nepogoda u našem tijelu koju nisam ovdje opisao.

Koliko dugo traje čišćenje?

Onoliko koliko ste spremni očistiti. Obično jedan tretman čišćenja traje 1-2 sata a ponekad je potrebno nekoliko. Na prvom tretmanu se očisti sve što ste spremni očistiti tada, u tom trenutku. Drugi, ako vas je volja, očisti malo dublje neugodne emocije. Treći čisti odnose s roditeljima, posebno s majkom jer je taj odnos ključan za naše zdravlje, a ako treba, može se održati još par tretmana kako bi se još dublje očistilo.

Gdje se može saznati za čišćenje?

Na stranici www.ivanmodrusan.com/blog/ . možete se javiti na mail modrusan.ivan@gmail.com ili kupiti knjigu KAKO OPROSTITI?

Ima li čišćenje posljedice?

Ima. Osjećate se lako, sigurno, mirno, spokojno, ne gledate sa strahovima stvari iz kojih smo očistili te strahove i još štošta što se tiče promjena. Negativnih reakcija uglavnom nema. Mogu se pojaviti znojenje, prištići, ali to sve prođe za nekoliko dana jer je to reakcija promjena u vašem tijelu.

Želite li postaviti još pitanja, kontaktirajte me na gore navedeni e-mail pa ću rado odgovoriti na pitanja.

Lijepi pozdrav!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)